Γνωρίζεις πως κάθε αλληλεπίδραση ανάμεσα σε άνθρωπο και υπολογιστή γίνεται μέσα από τον Κώδικα; Είτε χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου, το tablet, το κινητό, ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ο κώδικας είναι εκεί! Μπορεί να μην τον βλέπεις, αλλά ο κώδικας  είναι εκεί. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς, βρίσκεται παντού και είναι απαραίτητος σε καθημερινή επαφή με την τεχνολογία.

 

Και γιατί να μάθω κώδικα;

Γιατί οι βασικές γνώσεις προγραμματισμού θα είναι χρήσιμες για πολλές θέσεις εργασίας. Ειδικά σε τομείς όπως αυτοί της Τραπεζικής, της Ιατρικής ή της Δημοσιογραφίας, θα είναι απολύτως απαραίτητες. Σε λίγα χρόνια όσοι δεν έχουν κάποιες βασικές δεξιότητες προγραμματισμού θα θεωρούνται «αναλφάβητοι»!  Σε αυτό συμφωνούν οι ειδικοί, αλλά και οι “γίγαντες” της πληροφορικής όπως o Βill Gates, και ο Mark Zuckerberg και παλαιότερα ο όπως ο Steve Jobs. Άνθρωποι που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας της ιστορίας, παρά το μεταξύ τους ανταγωνισμό, ενώθηκαν για να περάσουν στους νέους ένα μήνυμα: “Επενδύστε στην Πληροφορική και τον προγραμματισμό, γιατί σου μαθαίνει να σκέφτεσαι”.

Δες εδώ το σχετικό video.

 

Για αυτούς τους λόγους δημιουργήσαμε την πρωτοβουλία GetCoding!

Για να βοηθήσουμε όλους τους  νέους μέσα από τη συμμετοχή τους στο online παιχνίδι και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια να εξοικειωθούν και να αποκτήσουν τις βασικές έννοιες του προγραμματισμού!

Μη κάθεσαι λοιπόν….Get Coding!